Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

DISHIDROZA

Dishidroza, znana tudi kot dyshidrotic ekcem ali pompholyx, je stanje kože, ko se mehurčki  napolnjeni s tekočino, pojavljajo na dlaneh  in stopalih. Mehurji, ki se pojavijo trajajo približno tri tedne in povzročajo močno srbenje. Ko mehurji počijo,  koža postane suha in se lušči. Zdravljenje za dishidrozo vključuje kreme ali mazila, ki jih nanašate na prizadete predele.

Mehurji se najpogosteje pojavljajo ob straneh prstov in dlani. V hudih primerih se mali mehurčki  lahko združijo in oblikujejo večje mehurje. Na samo kožo to vpliva boleče in zelo srbeče.

Vzrok za dishidrozo je neznan. Lahko je povezano z podobnimi kožnimi boleznimi, npr. atopijskim dermatitisom, kot tudi z alergijami, kot je seneni nahod. Izbruhi so lahko sezonski. Najhujše je v obdobju suhega zraka.

(slika 1: Uporaba ZincBalma in SosBalma )

Dejavniki tveganja za dishidrozo

  • Stres (pogosti izbruhi v  čustvenem ali fizičnem stresu)
  • Izpostavljenost nekaterim kovinam( kobalt in nikelj — običajno v industrijskem okolju)
  • Občutljiva koža ( ljudje, ki razvijejo izpuščaj po stiku z nekaterimi alergeni, so bolj dovzetni za dishidrozo)

Komplikacije lahko nastanejo, če si kožo praskamo in počimo mehurčke in z tem širimo okužbo naprej, kar vodi v še večje vnetje, lahko tudi bakterijsko. Zato je pomembno, da mehurčkov sami ne počimo. Priporočam, da jih mažete z Zincbalmom, da se ti posušijo. Z  balmom se bo umirila tudi srbečica.

ZINC BALM

Za lokalno nego priporočam tudi Sosbalm, ki bo zaradi samih sestavin deloval blago antibakterijsko in antiglivično. Poleg tega bo kožo tudi zaščitil. SosBalm lahko uporabljate večkrat dnevno, ZincBalm pa le, ko se pojavijo mehurčki. Zvečer predlagam, da si kožo na tanko namažete z ZincBalmom, in nato nanesete še SosBalm. Za najbolši učinek, dlani ali stopala  pokrijete z bombažnimi rokavicami ali nogavicami.

SOS BALM

Če vaša koža ne prenaša dobro samih maščob v obliki mazila, pa je lahko vaša učinkovita rešitev tudi RenewCream.  Hranljiva in bogata krema, ki ponuja širok spekter delovanja. Primerna je za nego problematične kože obraza in telesa.  Vsebuje vsestransko shilajit smolo v kombinaciji s CBD smolo pridobljeno iz listov rastline. Namenjena je hitrejši regeneraciji kože po operacijah, ranah , poškodbah, dermatitisih, luskavici, dishidrozi. Primerna je za nego problematične kože obraza in telesa.  Ima značilen zeliščni vonj po eteričnih oljih smilja, copaibe, bosvelije in cedre.

Renew cream

Ker ni znanega splošnega vzroka za nastanek bolezni, vam svetujem oz. priporočam tudi bioresonanco, z katero lahko ugotovite alergene oz. motilce in jih izključite iz vašega okolja ali prehrane.

Priporočam vam tudi uporabo hidrolatov (smilj, geranija, bosvelija, čajevec).

Vsi nasveti, so le plod mojega razmišljanja in zanimanja za to tematiko. Če stanja ne morete obvladovati na naraven način, se posvetujte z svojim zdravnikom.

Katarinca

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)