Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

NAŠA POTUJOČA LEKARNA

Še malo, pa si tudi mi privoščimo pobeg na morje. Vsakega dopusta se veselim, letošnjega pa še posebej. Ker pa nesreča nikoli ne počiva in se vedno kaj zgodi neprijetnega ravno na dopustu, se vedno oborožim z domačo lekarno. Ne vem zakaj, ampak vedno na glavnem dopustu nekdo zaradi neprevidnosti kaj ušpiči, ali zboli. In zato res ne želim nikoli, da nas poškodbe in virusi  ustavijo in nam uničijo počitnice, če se le da, seveda.

Tokrat vam bom predstavila našo potujočo lekarno 😉

Eterična olja so vedno naš sopotnik na potepanjih, ker  nas rešujejo pri mnogim težavah in če jih pravilno in ob prvem prepoznavanju bolezni uporabimo, preprečimo mnoga obolenja, katera bi nam sicer prekinila uživanje.

Moja »najljubša« gospa ANGINA, ta me najrajši obišče  na morju, ampak zadnja leta se ji uspešno izognem z eteričnim oljem čajevca in mešanico, ki jo imam pripravljeno za podporo imunskemu sitemu (predstavim v jeseni). Pri moji mali navihanki, pa so kritična ušeska, zato nam pride prav mešanica v roll-onu z eteričnem oljem čajevca in bazilike in/ali česen, ki je itak najboljši naravni antibiotik, zato ga imam seboj tudi v kapsulah, da nam pomaga v kombinaciji z liposomskim vitaminom C.

Če pride do prebavnih težav, nam super služi zeolit in mešanica eteričnih olj komarčka, poprove mete, ingverja in janeža. Seboj vzamem posamezna olja in si jih glede na težavo zmešam v bazi kokosovega frakcioniranega olja, ki je zaradi svoje nemastne strukture super za bazo eteričnim oljem.

Pri pikih žuželk, praskah, udarcih in podobnih nesrečah, ki jih na morju na žalost ni malo, če nič drugega, nam komarji ponagajajo in za vse te naštete težave je SoSbalm top balzamček, opis najdete na: https://skinfairytale.si/izdelek/sos-balm/.

Če pride do sončnih opeklin si pomagamo z eteričnimi olji poprove mete, sivke in smilja v aloe vera gelu, katerega recept si lahko preberete tu: https://skinfairytale.si/shop/2018/06/30/after-sun-resitelj/.

Moj dragi se na dopustu zelo rad privošči tudi vožnjo z kolesom in mu po vožnji za mišice pripravim mešanico aloe vera gela z poprovo meto, zimzelenim in rožmarinom, ki na mišice deluje pomirjajoče in protibolečinsko.

Za pomoč pri kašlju se pri nas najboljše obnesejo eterična olja sivke, bosvelije, cedre in smilja zopet v bazi kokosovega frakciniranega olja, poleg mazanja pleč in prsi, pa se poslužujemo tudi pitja lovorjevega čaja, na srečo ga imamo na vrtu pri vikendu.  Je prijetnega okusa in enostavna priprava, zanj potrebujete 4 liste lovorja, ki jih položite v 2dcl mrzle vode in jih pustite vreti 5min, nato pripravek uživate preko celega dne po požirkih.

Želim, da vam na vašem dopustu viroze in bakterije ne pridejo do živega, če pa že, upam , da vam kak nasvet iz naše lekarna pomaga in se boste lahko čim preje spet posvetili svojim najljubšim poletnim aktivnostim, saj kot pravi besedilo pesmi skupine Zmelkow: » Smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na off…«.

Lepe počitnice!

 

Katarinca

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)