LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

NEGA ATOPIJSKEGA DERMATITISA Z BALMI SF

Navodila za uporabo mazil za lajšanje atopijskega dermatitisa in sindroma rdeče kože z balmi SkinFairytale

Najpomembnejše pri zdravljenju atopijskega dermatitisa (tukaj si lahko prebereš vse o atopijskem dermatitisu) je zavedanje, da je to kožna bolezen, ki izhaja iz imunskega sistema oz. črevesja in zahteva celovit pristop. Kreme in mazila so namenjena lajšanju samega procesa zdravljenja in podpori vaše kože. Pri atopijskem dermatitisu gre za skupek alergenov, ki jih bo treba odkriti in izločiti iz vsakdana, saj boste le tako lahko poskrbeli za zdravljenje simptomov na koži. Zdravljenje poteka od znotraj navzven. Priporočamo alergološka testiranja in vodenje alergij pri izbranem zdravniku in/ali bioresonančnem terapevtu.

Balmi ne vsebujejo kortikosteroidov. Ozaveščanju uporabe kortikosteroidnih krem je namenjen blog na SINDROM RDEČE KOŽE.

Balmi ne vsebujejo lanolina in vazelina. Ob pravilni izbiri  sestavin lahko koža ohrani prvotno nalogo samoobnove in se ne poleni.

Če po enkratni uporabi koža postane bolj rdeča, peče ali srbi, prenehajte z uporabo, saj ste lahko vi oziroma vaš otrok alergični na katero od naravnih sestavin.

Balmi so DERMATOLOŠKO TESTIRANI in narejeni v laboratoriju, opravljeni so tudi mikrobiološki testi.

Balmi potrebujejo čas za delovanje. Nič se ne zgodi čez noč, delovanju namenite čas. V primeru  poslabšanja stanja na koži prekinite z nego.

Suhost kože je na žalost zadnji simptom, ki izgine. Pomembno je, da kožo zaščitimo, da ne pride do vnetij, in mirimo izbruhe, ki lahko vodijo v bakterijska vnetja.

[button et_class=”” target=”_blank” style=”medium” url=”https://skinfairytale.si/trgovina/” icon=”” title=”VSTOPI V TRGOVINO”]

Srbečica

Srbečico lahko lajšamo tudi z uporabo hidrolatov, svetujemo hidrolat smilja, ki ga nanesemo na kožo večkrat dnevno pred nanosom balmov in/ali samostojno. Kaj vse dosežemo še z hidrolati, si preberite v blogu tukaj NEGA KOŽE Z HIDROLATI.

Srbečico lahko lajšate tudi v kopelih: kisove kopeli, kopeli z morsko soljo, kopeli z blatom iz mrtvega morja, kopeli s sodo, kopeli z zeolitom, kopeli s hipermanganom, kopeli s hrastovim lubjem, kopeli s hidrolati.

Večjo učinkovitost balmov dosežemo, če jih nanašamo po kopanju ali tuširanju. Ne priporočamo pa umivanja prizadete kože vsakodnevno, saj tudi sama voda izsuši povrhnjico. V naši ponudbi boste našli tudi izdelke za čiščenje kože.

Če se začne koža po negi na določenih predelih luščiti, je to znak obnove povrhnjice, imenujemo jo levitev. To je dober znak zdravljenja kože.

Če dvomite v pravilno izbiro nege, pokličite na telefonsko številko 040 884 887 ali pišite na mail info@skinfairytale.si, INSTAGRAM in FACEBOOK profil, kjer vam odgovorimo v nekaj minutah. Skupaj bomo poiskali najboljšo rešitev za nego vaše ali otrokove kože.

Ker nam vaša mnenja glede nege in balmov veliko pomenijo, saj s tem bogatimo znanje, in nam lajšajo svetovanje, vas prosimo, da nas o rezultatih obvestite preko telefonske številke ali elektronske pošte. Tako bomo lahko še naprej razvijali recepture za lajšanje atopijskega dermatitisa in druge težave, povezane s kožo.

Pri atopijskem dermatitisu ni nujno, da vedno pomaga le ena vrsta nege. Tako kot ljudje ima tudi koža obdobja. Prišel bo čas, ko ne bo sprejela nobenih produktov in jih nekaj časa ne boste mogli uporabljati. Lahko vam sprva neka krema zelo ustreza, čez določeno obdobje bo koža zahtevala nekaj drugega. Zato imamo v ponudbi več balmov in možnih kombinacij nege.

Ker nam vaše mnenje veliko pomeni, saj s tem bogatimo znanje, in omogočajo bolj natančno in poglobljeno svetovanje, vas prosimo, da nas o rezultatih obvestite (telefon, elektronska pošta) in si s tem priskrbite 10% popust ob naslednjem nakupu. Le tako bomo lahko še naprej razvijali recepture za lajšanje atopijskega dermatitisa in drugih težav, povezanih s kožo.

[button et_class=”” target=”_blank” style=”medium” url=”https://skinfairytale.si/trgovina/” icon=”” title=”VSTOPI V TRGOVINO”]

Preberite si več o atopičnem dermatitisu: 

Kaj je atopični dermatitis?

 

Vaš SkinFairytale

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)