Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

NEGA KOŽE S HIDROLATI

Veliko me sprašujete, kaj priporočam pri negi dojenčkov, kakšne šampone ali mila. Pri svoji dojenčici, nisem uporabljala nič od tega preprosto zato, ker se mi je zdelo popolnoma odveč.

Uporabljala pa sem hidrolate. Jih poznate?

Hidrolati so stranski produkt pri destilaciji  eteričnih olj. So brezbarvne tekočine, podobne vodi.  Ponašajo  se z veliko koristnimi lastnostmi. Lahko se jih uporablja za toniziranje kože, čiščenje kože, osvežitev kože, razkuževanje po depilaciji, za hitrejše celjenje ranic pod balmi, proti srbečici, itd. Na otroško kožo imajo pomirjajoč učinek. Kljub temu, da izgledajo kot voda, pa ohranjanjo čudovito aromo. Seveda je važno tudi katerega si izberemo, glede na željen rezultat oziroma namen.

Nekaj predlogov uporabe hidrolatov:

KOPEL ZA DOJENČKA

V banjico dodate jedilno žlico hidrolata sivke ali kamilice. Oba hidrolata bosta delovala pomirjajoče in otroka zazibala v spanec. Moji Lučki je sivka zelo ustrezala, je zaspala kot “dojenček” ;).

ČIŠČENJE RITKE

Če uporabljate navadne krpice za čiščenje ritke, predlagam, da si naredite mešanico iz  vode in hidrolata. Razmerje 1:1 in nato pomočite krpico v to tekočino in nato  nežno očistitke ritko. Tako bo očiščena in negovana.

TONIZIRANJE

Namesto običajnih tonikov za obraz, vam priporočam, da preizkusite hidrolate. Jaz jih ne menjam za nič :). Če je vaša koža suha, lahko izbirate med hidrolati : smilj, vrtnica, bosvelija, pačuli, kamilica, geranija, sivka

Če imate težave z nečisto kožo z mazolji in aknami: čajevec,sivka, bosvelija, smilj, melisa, ylang ylang, petigrain, geranija, meta.

Če pa nimate kakih večjih težav in le želite, da vaša kožica lepo diši in je  negovana vsekakor priporočam vrtnico.

ATOPIJSKI DERMATITIS

Pri dermatitisu je najpogostejši simptom prav srbečica. Priporočam vam hidrolat smilja, večkrat dnevno lahko pošpricate kožo z njm, tudi pred nanosom balmov lahko.  Primeren tako za odrasle, kot tudi malčke.

OSVEŽUJOČA MEGLICA

Poleti, ko nam je vroče, še kako prav pride nekaj osvežujočega. Sama poleti prisegam na meliso in grenivko :).

MASKA ZA OBRAZ

Če si pripravljate naravne maske z glinami, lahko sedaj namesto vode uporabite hidrolate.

OPEKLINE

Če se opečete z ognjem ali vas  poleti na plaži ujame preveč sončnih žarkov, vam bosta hidrolata sivke in mete še kako prišla prav.

 

To je le nekaj nasvetov za uporabo hidrolatov. Upam, da si jih privoščite tudi sami :).

Katarinca

 

 

 

 

 

 

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)