Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

OBRAZNA NEGA

Veliko mi pišete, kako imam lepo kožo.  Kožo in  dobro aplikacijo na telefonu 😉 . Seveda imam tudi sama nepravilnosti, a na srečo  težav z kožo na obrazu nisem imela nikoli, vsaj ne ,da bi  bilo moteče. Po resnici povedano, se nikdar nisem želela veliko mazati, še vedno sem mnenja, če je koža ok, ne potrebuje ničesar. Ampak sedaj, ko nisem več dvajsetletnica opažam, da je koža postala bolj dovzetna za spremembe okolja, ni ji več vseeno  kaj ji ponudim, pa čeprav  v dobri veri, kako super bo zanjo.  Na kratko “moja koža je v puberteti” jaz pa iz nje..smešno. Ja, tudi koža ima obdobja. Kaj ji boste ponudile, pa je odvisno seveda od vas, napišem vam nekaj preprostih sestavin z katerim lahko premagate “obdobja”.
Saj ne rabim pisat, kako pomembna je hidracija telesa kajne? Pa vseeno sem, da še sebe brcnem v rit in spomnim, da je treba pit 😀
MAZOLJI
Ja, tudi jaz jih imam! Pojavijo se mi v “obdobju” pred menstruacijo. Ponavadi na eno in isto mesto- na bradi ali točno na sredini pod nosom.
Kako se jih rešim?
Takrat uporabljam za nego ZincBalm in eterično olje čajevca. ZincBalm nanesem na celoten obraz, na tanko. Točkovno na mazolje pa eterično olje čajevca. Za toniziranje kože vam predlagam hidrolat čajevca, kamilice, melise, smilja, sivke ali bosvelije. Odlično antibakterijsko delovanje ima tudi kis, priporočam le, da si ga redčite z vodo.
SUHA KOŽA
Pride pa tudi čas, ko koža potrebuje vlago, lahko se lušči, zateguje.
Takrat obvezno piling obraza, da odstranimo odmrlo kožo. Priporočam vam maske, ki si jih enoostavno pripravite z pomočjo sestavin iz vaše shrambe ali hladilnika, kot so banana, avokado  ali maska iz rdece gline, roza gline ( pri glini se držite pravila, da jo na koži pustite delovati max. 15 min).  Če se odločate za nego z olji, so primerna  za suho kožo arganovo, makadamijino, karitejevo, svetlinovo, kameljino olje…Sama hladnih dneh uporabljam AtopicCream, saj vsebuje vlažilce pa tudi čudovita olja.
MASTNA KOŽA
Na srečo prav mastne kože nimam nikoli. Ampak v tem primeru bi kombinirala ZincBalm,  1x dnevno dokler ne bi videla , da je koža manj mastna , nato le občasno. Poleg cinka svetujem jojobino, svetlinovo, konopljino in/ali olje črne kumine.
Prav tako, je super maska 1x na teden da očisti kožo, odstrani odvečno maščobo in osveži kožo. Super za mastno kožo je zelena glina, aktivno oglje, zeolit. Olju za nego kože lahko primešate eterična olja, kot so: sivka, bergamot, ylang ylang, bosvelija, mirta, verbena, geranija, smilj. Seveda se odločite za enega ali dva različna , če niste vešči z eteričnimi olji vam priporočam da uporabite hidrolate v namen toniziranja kože.
Na splosno vam priporočam, da kožo negujete z naravno kozmetiko, saj vam bo zelo hvaležna. Pogosto slišim, kako naravna kozmetika za gubice ne naredi prav veliko, kaka druga nenaravna pa ucinekuje takoj.Vrjemite mi, sestavine v kremi, ki vam v nekaj dneh ali celo urah , minutah, po nanosi napnejo kožo, ne pomenijo nič dobrega- bolj kot ne ,alarm! Če je suha, ji dajte piti. Tudi kumarice so ene od super živil za hidracijo  kože.
Pripravljajte si maske, odprite hladilnike in pobrskajte po njem, našlo se bo ogromno živil z katerim lahko vašo kožo negujete zelo poceni in učinkovito ;).
Pri pilingih bodite pozorne, da niso pregrobi. Npr. Za obraz piling predstavlja ze sam jogurt. Jup 🙂
Nanesete na obraz, pustite da se posusi in ga nato z blazinicami za odstranjevanje ličil  in z krožnimi gibi enostavno odstranite.
Sladkor in sol bosta pregroba za kožo na obrazu. Glina/aktivno oglje/zeolit lahko tudi delujejo kot piling 🙂
To je le nekaj kratkih nasvetov, upam, da vam  pridejo prav.
Katarinca
Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)