Z izdelano v Sloveniji.
SLO
LITTLE ONE'S - NOVA OTROŠKA LINIJA !

PREHRANA IN KOŽNE TEŽAVE

Je dieta res pomembna pri kožnih težavah?

JA, seveda je odvisno katera živila boste izločili ali se jim izognili pri določenih težavah, a vsem je skupno eno – težave na koži so odraz črevesja in ravnovesja v telesu.

Zato vam priporočam, da se vsaj v času izbruha popolnoma odpoveste najpogostejšim motilcem v prehrani, kot so pšenični gluten, mleko in mlečni izdelki, jajca.

Pogosto dobim na mail fotografije otrok ali odraslih, katere mi že jasno dajo vedet, da gre za alergijo na mleko, čeprav alergo testi tega nujno ne potrdijo, jaz pa seveda nisem zdravnik, zato vam lahko le sporočim sum in možno testiranje V ZD ali doma, ki je najzanesljivejše – odstranitev in spremljanje kože. Nič bat, to ne pomeni, da nikoli v življenju ne boste smeli več uživati mleka ali mlečnih izdelkov, glutena, jajc…Samo telesa ne boste obremenjevali še dodatno, da si bo lahko hitreje opomoglo. Ko boste dodali določena živila zopet v prehrano, pa boste lahko opazovali kožo, če se bodo težave ponovno začele, bo potrebno pa doživljenjsko spremeniti prehrambne navade. Vem, nič kaj luštno slisat – vas čutim.

Prosite zdravnika za teste intolerance in alergij, pojdite na bioresonanco…Ko je človek bolan in se v svoji koži ne počuti dobro, išče. Rešitve, terapije, zdravilce, zdravnike, homeopate, bioterapevte in še in še. Prav je tako, kdor išče ta najde! Nobena rešitev ni univerzalna za vsakega, tako kot ne naša telesa/koža. Ni rečeno, da bo ena zadeva, ki je pomagala sosedovi Jožici pomagala tudi vam ali obratno. Berite, iščite, poslušajte, testirajte…

Še ena zadevica, ki je vredna omembe in opozoritve. Ste že slišali za HIT? Pa ne mislim na trenutni hit na radiu ;). Govorim o HISTAMINSKI INTOLERANCI, tudi ena od zadev na katero ste lahko bolj pozorni ob težavah kot so: draženje kože, srbečica, težko dihanje, astma, želodčne in črevesne težave, otekanje, kihanje…

Včasih so ljudje prepričani, da imajo alergijo na hrano, a na nobenih preiskavah tega ne potrdijo. Simptomi so zelo podobni kot pri alergijah na hrano. Težave se pojavijo dokaj hitro po zaužitju živila z visokim histaminom. O HIT govorimo, ko je v telesu preveč histamina, in ga telo ni sposobno razgraditi. Zato HIT alergološki testi in laboratorijske analize krvi ne potrdijo alergij. Na kratko napisano, histamin je biološka snov, ki se nabira v določenih živilih pa tudi ena izmed kemičnih snovi, ki sprošča v telesu  kot del alergijske reakcije. V črevesni sluznici imamo encim diaminooksidaza, ki skrbi da se zaužiti histamin s hrano izloči in ne povzroča težav. Če pa imate v telesu nizko raven tega encima se pa histamin zadržuje v telesu in s tem seveda nastanejo simptomi povezani z alergijami.

Nezaželeni učinki histamina:

  • Razširitev žil, pospešen srčni utrip, glavoboli, edem sluznic in kože (otekline), nahod, srbenje, krči v črevesju, driska, bruhanje, napenjanje, dušenje kot pri astmi…

Poleg hrane, porast histamina lahko povzročajo tudi zdravila, npr. Aspirin.

Zdravljenje je ponovno enako kot povsod…dieta! Ja, vem, nič veseli, ni čudežne tabletke ali kreme, ki bi lahko to rešila, na žalost. Telo absorbira histamin iz hrane in pijače. Največ ga najdemo v živilih, katerih del je proces zorenja.

Da vam malce olajšam, vam napišem nekaj živil, ki vsebujejo visoke vrednosti histamina:

  • Peneče vino, vino, pivo, jabolčnik, fermentirane in žgane pijače, kislo zelje, kisla hrana, kis, tofu in sojine omake, majoneza, kečap, gorčica in prelivi, siri, predelane mesnine, gobe, prekajene in konzervirane ribe, pripravljene solate, suho sadje, semena, oreščki, kvas, čokolada, kakav….

Potem imamo še živila, ki vsebujejo malo histamina a lahko spodbudijo sproščanje le-tega iz mastocitov ( vrsta imunskih celic). Ta pa so:

  • Banane, paradižnik, jagode, školjke, špinača, jajčni beljak, jajčevci, bučke, avokado, papaja, kivi, ananas, mango, maline, mandarine, grenivke, slive, grah, začimbe.

Upam, da vam je zapis kaj pomagal, moram priznati, da se tudi sama iz zapisov  vsakič nekaj novega naučim in lahko prakticiram tudi v svojem življenju.

 

Pozdravček,

Katarinca

 

Iskreni do vas
in vaše kože
  • Ne želimo, da se odločate med naravno ali nenaravno kozmetiko, ampak znate izbrati tisto, kar deluje in je dobra za vašo kožo.
  • Skrbno izbiramo sestavine, ki delujejo!
  • Aktivne učinkovine, ki so izbrane % glede na željen učinek in ne le za uvrstitev na dekleracijo (INCI)!
  • Naravno ne pomeni vedno varno!
    Naši izdelki, so dermatološko testirani in iz izbranih sestavin, ki so se v NAŠI praksi in ne le TEORIJI izkazali na koži blagodejno in nedražeče.
Več kot 60.000
zadovoljnih strank
Preverjen kupec
Aleksandra R.
5.0
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

Odlične kreme! S hčerko sva navdušeni nad Protect balm, jaz jo uporabljam za obraz, ker imam zelo občutljivo, suho kožo; hčerki pa mažem suhe flekce po telesu, posledice reakcije na hrano. ❤️

#

Pravljična dobrodelnost

SkinFairytale od vsakega prodanega izdelka, 10 centov nameni v dobrodelne namene. Do danes se je v ta namen izplačalo že več kot 2.500 eur. Da ta znesek še povečamo, pa nam s svojim nakupom lahko pomagate tudi vi! :)